udannelse

Vi uddanner nye elektrikere

Vi lægger stor vægt på, at vi løbende uddanner nye elektrikere. Vi har pt. uddannet 4 elektrikersvende og vi har på nuværende tidspunkt 2 lærlinge ansat.

Kort om elektriker uddannelsen

Elektrikeruddannelsen giver en grundlæggende viden om arbejdet med strøm til lys, maskiner, computere, alarmer m.fl. Du lærer, hvordan elektriske produkter og systemer virker, og kan derfor rådgive kunderne om valg og brug af installationer. Hvis de går i stykker, kan du finde fejlen og reparere den, ligesom du kan installere nye systemer.

udannelse2

omos

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag om el-teknik, måleteknik, installation, styring, regulering og opbygning af alarmsystemer. Men du skal også have fag som matematik, fysik, engelsk samt lære om love og regler.

Alt efter interesse og evner kan du afslutte uddannelsen som elektriker med bestemte specialer. Med speciale i installationsteknik, arbejder du fx. med computerstyret lys til private hjem og kontorer. Andre specialer lærer dig at arbejde med data- og teleanlæg, alarmsystemer, automatiske maskiner i industrien m.fl. Som elektriker arbejder du med strøm, hvilket kan være farligt, og det kræver både stor viden, overblik, og god fysik at være elektriker. Derfor lærer du en del om regler for området og om arbejdsmiljø.

Yderligere information omkring uddannelsen kan findes her.